КОФЕ ШЕБЕРЛІГІ

ТАМЫРДАН ҚУЫРУҒА ДЕЙІН

СІЗ БІЛГЕНСІЗ БЕ?

Кофенің ағаштарда өсетінін білгенсіз бе? Мұның бәрі мәңгі жасыл кофе ағашынан және онда өсетін бағалы қызыл бұршақтардан басталады. Ол әлемнің 70-ке жуық елдерінде, тропиктік және субтропиктік климаты бар аймақтарда өсіріледі.

 

Сіз білгенсіз бе:

Кофе ағашы жылы және ылғалды климатты ұнатады. Жауын-шашын көп және құнарлы топырақта 17-23°C температура жағдайында жақсы өседі.

Кофенің 60-тан астам түрлі сұрыптары бар, бірақ ең көп өсірілетіндері – арабика және робуста. Арабика өзіне тән тәттілігімен танымал болса, ал робуста бұршақтары сәл ащы болады.

Кофе гүлдері аздап жасмин гүлдеріне ұқсайды және хош иісімен және ақ түсімен ұқсас келеді.

ШЕБЕРЛІКПЕН ЖАСАЛҒАН

Бұршақтар қалайша керемет кофеге айналады деген сұрақ бұрын соңды туындады ма? Астықты жинап алғаннан кейін біздің бұршақтарымыз мұқият жуылады, кептіріледі, сұрыпталады және әртүрлі сұрыптардың жеке ерекшеліктерін біріктіре отырып араластырылады.

 

 

СҮЙСІНЕ ҚУЫРЫЛҒАН


Араластырғаннан кейін дәндерді олардың құрамындағы хош иісті майлар мен олардағы хош иістің тереңдігін ашу мақсатында қуырамыз.

Орташа қуыру шамамен 12 минутты алады.

Қуыру кезінде дәндер 200°ден 250°C-ге дейінгі температураның әсеріне ұшырайды, бұл кезде олардың дәл сол Jacobs хош иісі ашылады.

Қуырылмаған дәннің салмағы қуырылған дәннен көп екенін білгенсіз бе? Себебі дәндердегі ылғал буланып кетеді

СІЗДІҢ КЕРЕМЕТ ШЫНЫАЯҚ КОФЕҢІЗ

Бізге қымбатты қуаныш серпілісін сыйлай отырып , кофе – әркімнің жеке ісі. Сіз сүзіленген кофенің биязы тереңдігін немесе эспрессоның қарқындылығын ұнататындығыңызға қарамастан. Дегенмен сіздің таңдауыңыз қандай болса да, кез келген уақытта тамаша шыныаяқ сусынды жасаудың бірнеше әдістері осында.

БІЗДІҢ КОФЕ

ӘРКІМГЕ КЕЗ-КЕЛГЕН ТАЛҒАМҒА САЙ ТАҢДАУ